снимка Правителствена пресслужбаВ началото на годината премиерът с варносметка за

...
снимка Правителствена пресслужбаВ началото на годината премиерът с варносметка за
Коментари Харесай

Борисов: Направихме всичко, което обещахме

снимка Правителствена пресслужба

В началото на годината министър председателят с варносметка за миналата 2020. Ето какво разгласи Борисов:

Доходи, обществени заплащания, ограничения против коронакризата и систематизиране на новите дози ваксини бяха тематиките на първото изключително заседание на премиера с министри.

Освен нарастването на минималната работна заплата и пенсията за стаж възраст, за които са обезпечени 474 млн. лева тази година, министър председателят подсети, че от 1-ви юли ще се усилят и пенсиите с 5%.

Възнаграждението за нощен труд от 1 януари е най-малко 1 лева на час.

Минималното обезщетение за безработица - 12 лева дневно, откакто през октомври беше увеличено от 9.

С дисциплинираност, гражданско схващане и гъвкави демократични ограничения България ръководи пандемията добре, разгласи Борисов.

Въпреки пандемията кабинетът извършва всички поети обещания с гъвкави социално-икономически ограничения, съобщи министър председателят.

" На 7 януари над 2,1 млн. пенсионери ще получат по 50-те си лв., които месеци наред дружно с нашите сътрудници отделяме за всички български пенсионери ", сподели Бойко Борисов.

50 000 възрастни ще продължат да получават топъл обяд, 3000 - да се хранят в публични трапезарии, 30 000 - пакети за храна от първа нужда.

" Размерът на помощта за отопление още веднъж ще е 500 лева и всички фамилии ще имат право на детските надбавки и те остават 40 лева за едно дете, 90 лева за две, 135 лв. за три деца ", добави министър председателят.

392 000 пенсионери с пенсии сред 300-369 лева ще получат еднократна добавка от 120 лв. за храна. Продължава мярката в поддръжка на затворените бизнеси " Запази ме ".

Деница Сачева, министър на труда и обществената политика, посочи: " От 1 януари ще увеличим изплащането на компенсацията, то ще бъде в размер на 75% от брутното трудово заплащане, по-високо в сравнение с сега даваме 24 лв. ".

По мярката са изплатени 11 млн., в програмата има общо 50.

Лъзечар Борисов, министър на стопанската система, регистрира: " Министерството на стопанската система е подкрепило бизнеса с към и над 500 млн. лв. от началото на пандемията, като чакаме съществено ускорение на този развой през идващите месеци, като се надяваме тази сума да бъде удвоена ".

В бранш сигурност за 4-а поредна година са увеличени заплатите с 10%.

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на защитата, уточни: " Както на военослужещите, по този начин и на служителите на реда. Четири следващи години с по 10%, в случай че вземем и кумулативният резултат, действително е към 48% нарастването на заплатите на хората в бранш сигурност ".

Премиерът Борисов добави, че на фона на стягането на ограниченията в Словакия, Франция и Гърция България ръководи рецесията добре.

" Трябва с повече оптимизъм, Ангелов, да се гледа, имунизациите, оздравелите хора, уверен съм, че в случай че по този начин деликатно следим резултатите, ще преодолеем пандемията по допустимо най-хубавия метод. За страдание, нашите европейски и освен други съседи, отвън Европейски Съюз сега не престават с най-тежките ограничения - цялостна карантина, затваряне на църкви, затваряне на учебни заведения и фризьорски салони ", сподели Борисов.

305 млн. лв. са дадени досега за ваксини.

На съвещанието беше припомнено още, че са дадени стотици милиони за рационализация на армията - пари, които ще отидат в български предприятия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР