Снимка pixabayВъв Франция започва дело за смъртта на близо 2000

...
Снимка pixabayВъв Франция започва дело за смъртта на близо 2000
Коментари Харесай

Във Франция: Започва дело за смъртта на 2 000 души, починали от хапчета за отслабване

Снимка pixabay

Във Франция стартира дело за гибелта на близо 2000 индивида, откакто всички пили таблетки за намаляване. Една от огромните частни лаборатории в страната е упрекната в това, че не е предизвестила за страничните резултати на лекарството " Медиатор ". Лекарството е назначавано освен на тези пациенти, на които се постанова да смъкват от тежестта си по медицински показания, само че и на относително стройни девойки - за поддържане на форма и за подтискане на апетита. Оказва се, че част от пациентите се дали прошка с живота си, защото в таблетките се съдържа производно на амфетамин, което предизвиква остра сърдечна непълнота. 

 

Както написа The Guardian, при към 1000 от пациентите зародили съществени проблеми със здравето. Дори тези, които спрели да пият лекарството, били в толкоз влошено положение, че и до в този момент страдат от хронични сърдечно-съдови болести. 

Компания Servier е изплатила почти 132 милиона евро на пострадалите. Следствието е уверено,лекарството е било продавано във Франция дълги години, защото лабораторията Servier предумишлено е заблудила пациентите, че препаратът е безопасен.

Превод " Петел "

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР