СНИМКА: PixabayТези два модула ще станат основните елементи за изграждането

...
СНИМКА: PixabayТези два модула ще станат основните елементи за изграждането
Коментари Харесай

Американската компания Спейс Екс на предприемача Илон Мъск ще осъществи изстрелването на модулите за окололунна станция

СНИМКА: Pixabay

Тези два модула ще станат главните детайли за построяването на окололунната станция.

Общата сума на контракта, подписан сред " Спейс Екс " и НАСА, се чака да възлезе на над 331,8 милиона $.

 

Американската компания " Спейс Екс " на бизнесмена Илон Мъск ще реализира изстрелването на модулите, нужни за основаването на окололунната станция " Гейтуей ", заяви НАСА на своя уебсайт.

В лунна орбита ще бъде пуснат електродвигателният модул /Power and Propulsion Element, PPE), а също по този начин и станцията за обитаване и доставяне /Habitation and Logistics Outpost, HALO/.

От НАСА отбелязаха, че тези два модула ще станат главните детайли за построяването на окололунната станция. Тя ще бъде употребена като промеждутъчен пункт за бъдещи задачи до естествения сателит на Земята и до далечния космос, предава Българска телеграфна агенция.

Модулите ще бъдат изцяло окомплектовани на Земята и ще бъдат доставени на окололунна орбита в границите на едно изстрелване от космодрума Кейп Канаверал не по-рано от 2024 година.

Стартът ще бъде поверен на компанията " Спейс Екс ", която ще го реализира със своята свръхтежка ракета-носител " Фалкон хеви ". Нейната товароподемност надвишава 63,8 тона. Общата сума на контракта, подписан сред " Спейс Екс " и НАСА, се чака да възлезе на над 331,8 милиона $.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР