снимка pixabayСъздаването на фалшив профил в социалните мрежи става наказуемо

...
снимка pixabayСъздаването на фалшив профил в социалните мрежи става наказуемо
Коментари Харесай

В Румъния създаването на фалшив профил в социалните мрежи става подсъдно

снимка pixabay

Създаването на подправен профил в обществените мрежи става наказуемо в Румъния. Причината е, че тази активност се приравнява към измамата, предадоха осведомителните организации, представени от.

Това стана, откакто Върховният касационен съд на страната прегледа дело от 2018 година и постанови, че основаването на акаунт от непознато име съставлява нарушаване на румънските закони.

Случаят, прегледан от съда, се отнася до мъж, наказан от по-долните инстанции на 3 години и 8 месеца затвор за изнудване, имитация и нарушение на персоналното пространство.

Той е заплашвал някогашната си другарка, че ще разгласява в интернет нейни голи фотоси, в случай че тя откаже да продължи връзката си с него. Впоследствие той е основал онлайн профил от нейно име, където е разгласил техни видеа със полово наличие.

Във вторник Върховният касационен съд на Румъния постанови, че мъжът е отговорен и по обвиняване за цифрова машинация. Съдът реши, че основаването на профил в обществените мрежи от нечие име без единодушието му, както и шерването на същински персонални данни, съставлява случай на машинация.

С това решение Румъния на практика криминализира основаването на профили от непознато име.

Миналата година Румъния одобри закон, който разпознава кибертормоза като форма на домашно принуждение. Това важи, когато е налице желание да се унизи или сплаши жертвата.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР