Снимка PixabayОпасен вид насекоми нахлува в Европа. Опасен вид комари, които

...
Снимка PixabayОпасен вид насекоми нахлува в Европа. Опасен вид комари, които
Коментари Харесай

Смъртоносни комари от Корея се появиха в Италия

Снимка Pixabay

Опасен тип инсекти нахлува в Европа. 

Опасен тип комари, които могат да придвижват смъртоносни заболявания, са се появили в северната част на Италия, съгласно изследване на учени от университета на Милано, оповестено в профилираното издание " Паразитс енд вектърс ".

Това са така наречен " корейски " кръвосмучещи инсекти, принадлежащи към типа Aedes koreicus, предава

" Разпространението на задгранични типове комари се благоприятства от разнообразни фактори, в това число от климатични условия, непрестанно придвижване на хора и артикули, среда, подобаваща за развиването на техните ларви ", се отбелязва в проучването.

Учените от Миланския университет са разкрили единствено в северните италиански провинции Бергамо и Бреша към 6 хиляди ларви и стотици яйца на Aedes koreicus - широкоразпространен тип в Южна Корея, Япония, Северен Китай, както и в някои райони на Русия.

Според експертите, за разлика от доста други типове кръвосмучещи, " корейските " комари понасят добре студа и в този момент интензивно се популяризират в хълмистите и планински региони на Северна Италия.

Фактът, че този тип е разпознат в Бергамо, дава съображение на учените да предположат, че комарите са влезнали в провинцията през интернационалното летище, намиращо се там.

Насекомите от типа Aedes koreicus са евентуални носители на вируса на японския енцефалит, който съгласно Световната здравна организация е водещата причина за вирусен менингит в доста страни в Азия.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР