Снимка: pixabayМосковските хирурзи извършиха операция на 14-годишен тийнейджър, който не

...
Снимка: pixabayМосковските хирурзи извършиха операция на 14-годишен тийнейджър, който не
Коментари Харесай

Хирурзи спасиха тийнейджър, чиято уста спря да се отваря

Снимка: pixabay

Московските хирурзи направиха интервенция на 14-годишен младеж, който не можеше да си отворя устата заради слепване на костната тъкан. 

Това заяви градската осведомителна организация " Москва ", базирайки се на пресслужбата на московското Министерство на здравеопазването.

„ По време на прегледа 14-годишното момче не можеше да отвори устата си: храненето беше допустимо единствено през петмилиметрова междина. Пациентът беше диагностициран с анкилоза на темпоро-мандибуларната става. Компютърната томография сподели необикновен напредък на костната тъкан сред темпоралната кост и клона на долната челюст като едно цяло. ”, се споделя в отчета.

Тийнейджърът освен не можел да се храни пълноценно, само че е имал и проблеми с дишането по време на физическо натоварване.

Момчето е претърпяло комплицирана интервенция за премахване на непотребната костна тъкан и по-късно му била конфигурирана ендопротеза. 

Сега то към този момент е изписано в годно положение от болничното заведение, само че би трябвало да бъде под наблюдението на лекарите.

В столичното здравно ръководство припомнят, че в случай че изпитвате някаква болежка или физически дискомфорт, би трябвало неотложно да се свържете с експерт, с цел да избегнете затруднения.

Превод: „ Петел ”

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
-
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР