снимка pixabayИдната година ще е страшна за бизнеса в България.

...
снимка pixabayИдната година ще е страшна за бизнеса в България.
Коментари Харесай

Икономически анализатори: Идната година ще е страшна за фирмите, ръстът на фалитите ще скочи до 21%

снимка pixabay

Идната година ще е страшна за бизнеса в България. Според някои стопански анализатори се чака растеж на банкрутите с 21% спрямо 2019 година, съобщи БНР.

Последствията върху фирмите и нарастването на банкрутите ще бъдат сходни на вълната от 2009-а, само че с разликата, че Covid-19 визира доста повече страни.

Дългите забавяния на заплащанията или огромният брой клиенти, които не заплащат в точния момент, може да доведат до неплатежоспособност на фирмите, съобщи БНР.

Прогнозите са за 35% нарастване на фирмената неплатежоспособност в световен мащаб и резултат на доминото след пандемията, предвиждат правни специалисти, профилирани в областта на междуфирмената задлъжнялост.

Рискът от банкрути покрива съвсем всички браншове, изключително превоза, автомобилостроенето, туризма и първокласните артикули. Изключения вършат единствено фармацията и IT-секторът, където има по-голяма непоклатимост.

Анализите сочат, че в случай че през 2019 година бизнесът е чакал приблизително 60 дни, с цел да получи заплащане по осъществена договорка, то през 2020-а се чака да се стигне до 66 дни, а през 2021 г.  - до 68 дни.

Това е срокът, в който действително се блокира оборотният капитал, което лимитира бизнеса да заделя повече запас за вложения, рационализация и развиване на нови артикули.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР