Снимка: ПиксабейВърховният съд на Япония отхвърли днес обжалване, подадено от

...
Снимка: ПиксабейВърховният съд на Япония отхвърли днес обжалване, подадено от
Коментари Харесай

Съдът в Япония задължи семейните двойки да използват едно и също фамилно име

Снимка: Пиксабей

Върховният съд на Япония отхвърли през днешния ден обжалване, подадено от три двойки, искащи да запазят фамилните си имена след брака, като постанови, че законите, изискващи японските фамилни двойки да изберат едно фамилно име, са конституционносъобразни, съобщи Ройтерс, базирайки се на медийни информации.

Трите двойки упорстваха, че наредбите са дискриминационни, изтъквайки като мотив възходящата социална поддръжка за разрешаване на сключилите брак хора да употребяват разнообразни фамилни имена.

Дебатите по въпроса се трансфораха в гореща тематика измежду политиците, откакто предходната година Йошихиде Суга размени на премиерски пост Шиндзо Абе, за който се счита, че поддържа по-консервативни възгледи в тази област.

Някои депутати от ръководещата коалиция поддържат концепцията да се разреши на фамилните двойки да вземат решение какви имена да употребяват, само че това среща опозиция от консервативното крило в ръководещата Либерално-демократическа партия, което упорства, че сходна стъпка ще навреди на фамилното единение и опонира на традицията, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР