Снимка PexelsЗдравните власти призовават хората в най-уязвимите възрастови групи от

...
Снимка PexelsЗдравните власти призовават хората в най-уязвимите възрастови групи от
Коментари Харесай

Здравното министерство на Кипър: Имаме скок на заразените с коронавирус

Снимка Pexels

Здравните управляващи приканват хората в най-уязвимите възрастови групи от 18 до 39 години, които още не са се ваксинирали, да създадат това, с цел да понижат риска от болест и разпространяване на вируса.

В Кипър броят на инфектираните с ковид внезапно се е покачил през последните дни, сигнализира здравното министерство на острова.

167 новозаразени с ковид, които са 0.5% от осъществените над 33 000 теста, бяха регистрирани в Кипър в сряда. Те са 2,5 пъти повече от понеделник, когато бяха регистрирани 67 случая. От седмици броят на новите позитивни случаи се бе нормализирал под 50 дневно, предава БНР.

Увеличават се и признатите с Ковид-19 в лечебните заведения, като повече от 90% от тях са неимунизирани.

 

Епидемиолозите и здравното министерство изясняват внезапно влошената обстановка с навлизането на острова на мощно заразния индийски вид, засягащ повече младите и неимунизираните, както и отслабването на рестриктивните мерки поради ковид.

 

70% от позитивно тестваните са на възраст под 40 години и единствено 4% от тях са изцяло имунизирани, а една трета от новите случаи са при малолетни от 15 до 18 години, сочат данните на министерството.

 

В същото време единствено 33% от младежите от 20 до 29 години са получили най-малко една доза от имунизацията до края на предходната седмица.

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР