Снимка PexelsЗдравните власти призовават хората в най-уязвимите възрастови групи от

Снимка PexelsЗдравните власти призовават хората в най-уязвимите възрастови групи от ...

Здравното министерство на Кипър: Имаме скок на заразените с коронавирусСнимка Pexels

Здравните власти призовават хората в най-уязвимите възрастови групи от 18 до 39 години, които още не са се ваксинирали, да направят това, за да намалят риска от зараза и разпространение на вируса.

В Кипър броят на заразените с коронавирус рязко се е покачил през последните дни, алармира здравното министерство на острова.

167 новозаразени с коронавирус, които са 0.5% от извършените над 33 000 теста, бяха регистрирани в Кипър в сряда. Те са 2,5 пъти повече от понеделник, когато бяха отчетени 67 случая. От седмици броят на новите положителни случаи се бе стабилизирал под 50 на ден, предава БНР.

Увеличават се и приетите с Ковид-19 в болниците, като повече от 90% от тях са неваксинирани.

 

Епидемиолозите и здравното министерство обясняват рязко влошената ситуация с навлизането на острова на силно заразния индийски вариант, засягащ повече младите и неваксинираните, както и отслабването на ограниченията заради коронавируса.

 

70% от положително тестваните са на възраст под 40 години и само 4% от тях са напълно ваксинирани, а една трета от новите случаи са при непълнолетни от 15 до 18 години, сочат данните на министерството.

 

В същото време само 33% от младежите от 20 до 29 години са получили поне една доза от ваксината до края на миналата седмица.

 

 

Съобщете ни, ако видитегрешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg