Снимка PexelsЗаради политически разногласия през декември миналата година за първи

...
Снимка PexelsЗаради политически разногласия през декември миналата година за първи
Коментари Харесай

В Кипър внасят бюджета за догодина

Снимка Pexels

Заради политически различия през декември предходната година за първи път в историята на Кипър Народното събрание не одобри държавния бюджет.

" Бюджет на икономическото развиване " внася през днешния ден в Народното събрание държавното управление на Кипър. Това е първият бюджет, който включва европейски средства посредством Националния проект за възобновяване и резистентност.

Бюджетът на Кипър за 2022 година отбелязва прехода от подкрепяне заради пандемията към напредък, вложения и промени, акцентира министърът на финансите Константинос Петридис.

Днес той публично връчва плана на главния финансов закон на страната за идната година на ръководителя на Народното събрание Анита Димитриу, предава БНР>

С над 10% се усилват заложените в бюджета разноски за развиване. Темпът на стопански напредък ще доближи 4%.Бюджетът за следващата година е обвързван и с Националния проект за възобновяване и резистентност. Той включва разноски на европейски средства за реализиране на задачите за " зелен напредък " и цифровизация, за планове и промени с дълготраен резултат.

Ако Кипър извърши плануваното в графика на националния проект, през идващия юни той би трябвало да получи втората вноска от европейския фонд от 85 млн. евро.

Бюджетът е и избирателен. Следващата година ще премине под знака на идния при започване на 2023 година избор за президент, който управлява държавното управление.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР