Снимка PexelsЯпонските опозиционни партии ще внесат вот на недоверие срещу

...
Снимка PexelsЯпонските опозиционни партии ще внесат вот на недоверие срещу
Коментари Харесай

Внасят вот на недоверие срещу правителството на Япония

Снимка Pexels

Японските опозиционни партии ще внесат избор на съмнение против министър-председателя Йошихиде Суга във вторник. Лидерите от Конституционнодемократическата партия, Японската комунистическа партия, Демократическата партия за народа и Социалдемократическата партия стигнаха до решението в понеделник, откакто ръководещата коалиция отхвърли настояването им за тримесечно удължение на актуалната парламентарна сесия, която завършва в сряда, съобщи asia.nikkei.com, представена от.

Това ще бъде първият избор на съмнение, импортиран в долната камара на Народното събрание на Япония от юни 2019 година Когато бъде гласуван вотът на съмнение, министър председателят има 10 дни да разпусне долната камара или целия кабинет. По-рано Суга беше предложил предварителни избори, в случай че бъде импортирано такова предложение - опасност, която възпря опозицията да опита.

Управляващата Либерално-демократическа партия и съдружният сътрудник " Комейто " в този момент възнамеряват да гласоподават срещу предлагането и да изчакат до края на септември, с цел да провокират предварителни избори, загрижени, че акцията по това време може да помогне за разпространяването на ковид и да попречи на имунизацията.

Япония ускорява имунизацията поради Олимпийските игри 
Япония ускорява имунизацията поради Олимпийските игри

Няма да позволява задгранични поданици

Пред кореспонденти в неделя по локално време след края на срещата на върха на Г-7 в Обединеното кралство, Суга не беше нерешителен дали ще разпусне долната камара в отговор на избор на съмнение. " Ще се стремя да осигуря сигурността и спокойствието на колкото се може повече жители, сподели той. Нашият главен приоритет, несъмнено, е коронавирусът, сподели Суга, като по този начин подклажда в допълнение спекулациите за предварителни избори през есента.

Японските управляващи по-рано оповестиха, че ускоряват имунизацията против ковид в страната, с цел да подсигуряват безвредното осъществяване на Летните олимпийски игри в страната. По-малко от два месеца остават до събитието, а градът-домакин към момента е в изключително състояние заради високия % инфектирани. В същото време, Токио се готви да одобри десетки хиляди спортисти, медии, личен състав и други задгранични участници за игрите.

Япония е изостанала във връзка с имунизациите - единствено към 4% от популацията е имунизирано до момента с 2 дози. Забавянето се изяснява значително с обстоятелството, че на Япония е лишило доста повече време, в сравнение с множеството други страни, с цел да утвърди имунизацията против COVID-19 и ограничавания върху това кой може да я ползва.

Япония желае удължение на изключителното състояние до 20 юни 
Япония желае удължение на изключителното състояние до 20 юни

Олимпиадата е все по-несигурна

Но през последните дни темпът на имунизиране фрапантно се форсира, частично с помощта на отварянето на всеобщи центрове за имунизация. Понастоящем държавното управление разреши на огромни корпорации и университети да основат свои клиники за ваксини, които евентуално доближават до близо 5 милиона поданици. Властите обявиха, че са на път да имунизират множеството пълнолетни жители на Япония до края на юли, когато стартират олимпийските игри в Токио.

Суга и Международният олимпийски комитет не престават да упорстват, че игрите могат да се организират, без да се накърнява публичното здраве. Чуждестранните фенове няма да бъдат позволени до Олимпийските игри, само че с ускоряването на темпото на имунизациите се твърди, че Япония клони към разрешаване на локалните фенове да участват на игрите - може би до половин потенциал на местата.

В анкета, оповестена от вестник Nikkei в края на май, над 60% от интервюираните поддържаха анулацията или забавянето на игрите. Игрите към този момент бяха отсрочени един път заради пандемията, само че японското държавно управление и Международният олимпийски комитет ги насрочиха на 23 юли.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР