Снимка: PexelsВъв Великобритания ваксинираха половината население с първа доза. Става

...
Снимка: PexelsВъв Великобритания ваксинираха половината население с първа доза. Става
Коментари Харесай

Във Великобритания ваксинираха половината население

Снимка: Pexels

Във Англия имунизираха половината население с първа доза. Става дума за пълнолетните хора в страната. Новината разгласи министърът на здравепозването Мат Ханкок.

Това станана фона на митинг срещу локдауна в Лондон, на който бяха задържани няколко души.

Здравният министър назова новината „ огромен триумф “. Ханкок осведоми, че в петък е бил регистриран рекорден брой за един ден имунизирани британци.

Един от тях бе и министър председателят Борис Джонсън. Във видеопослание Ханкок благодари на здравните служащи за упоритата работа и на всичко тези, които са се ваксинирали до момента. Това става откакто държавното управление удостовери, че има закъснение на пратка с към 5 милиона дози от имунизацията на „ АстраЗенека “, което ще понижи темпото на имунизиране на хората под 50-години през април.

Успешният ход на всеобщото имунизиране обаче бе засенчен от изказване на лекар Майк Тилдесли, който е консултант на държавното управление, че летните почивки в чужбина наподобяват малко евентуални заради риска на връщане да бъде импортиран някой от вариантите на вируса.

Според сегашната „ пътна карта “ за излизане от локдауна пътуванията в чужбина могат да бъдат разрешени най-рано след 17 май.

В същото време няколко души бяха арестувани в лондонския " Хайд парк ", където започнаха да се събират хора за протестен антилокдаун поход към Уестминстър. Лондонската полиция съобщи, че са се събрали повече от 1 000 души, каквито са били упованията, без обаче да се прецизира броя. Според сегашните правила ходенето на митинг не попада измежду основателните аргументи за овакантяване на дома.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР