Снимка: PexelsЦеремонията по встъпването на длъжност на Джо Байдън за

...
Снимка: PexelsЦеремонията по встъпването на длъжност на Джо Байдън за
Коментари Харесай

Американските фондови борси стартираха с повишения търговията след встъпването на Байдън

Снимка: Pexels

Церемонията по встъпването на служба на Джо Байдън за президент на Съединени американски щати оказа позитивно въздействие на американските фондови тържища, които стартираха с покачвания търговията след серия значими корпоративни финансови доклади, оповестява Novini.bg.

Индексът на сините чипове DJIA се покачва назад над 31 000 пункта, отправяйки взор към рекордния връх от 31 223 пункта. Широкият показател S&P 500 набъбна с 0,7% до нов исторически връх от 3 828 пункта, до момента в който софтуерният показател Nasdaq Composite се увеличи с близо 1,5% към рекордно равнище от 13 385 пункта, оповестява БНР.

Вчера и трите водещи фондови показателя завършиха търговията с сходни покачвания, откакто номинираната за финансов министър на Съединени американски щати Джанет Йелън прикани американските сенатори да " работят огромно ", с цел да спасят опустошената от ковид стопанска система посредством приемане на пакет от спомагателна финансова помощ. Тя също по този начин означи, че на този стадий не би трябвало да има терзания по отношение на огромните по мярка задължения.

Акциите на Netflix нарастват внезапно с към 13%, откакто късно нощес платформата за кино стрийминг заяви за нови 8,5 милиона чисти клиенти за последното тримесечие, което съставлява трагичен растеж по отношение на добавените 2,2 милиона през предходното тримесечие. По този метод Netflix доближи 200 млн. клиенти за пръв път в своята история. Приходите на Netflix се покачиха за пръв път до 25 милиарда $, а облагата за цялата минала година се увеличи с 48 на 100.

Акциите на Morgan Stanley се покачват с близо 2%, откакто американската банка регистрира повишаване на чистата облага до 3,4 милиарда $, или $1,81 за акция по отношение на 2,2 милиарда $, или $1,30 за акция година по-рано.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР