Снимка PexelsТръгна нова информация за масова гонка срещу неваксинираните в

...
Снимка PexelsТръгна нова информация за масова гонка срещу неваксинираните в
Коментари Харесай

Близо 3000 лекари остават без работа във Франция, не били ваксинирани

Снимка Pexels

Тръгна нова информация за всеобща гонка против неимунизираните в Европа.

Близо 3000 неимунизирани против COVID-19 медицински чиновници във Франция са отстранени от работа, откакто през вчерашния ден там влезе в действие закон за наложителна имунизация на тези експерти. Това заяви през днешния ден здравният министър Оливие Веран, съобщи Франс прес, пише БТА.

Това са хора от " личния състав на здравни и медицинско-социални заведения, които към момента не бяха навлезли в пътека за имунизация ", съобщи министърът по радио Ер Те Ел и посочи, че е имало и " няколко десетки оставки ". Той увери, че продължаването на медицинските грижи е обезпечено.

Във Франция влиза в действие задължитeлна Коронавирус ваксина на здравните служащи

Според министъра за огромна част от отстранените мярката е краткотрайна. Отстранени са най-вече хора от поддържащия личен състав и " доста малко бели престилки ", сподели Веран.

Вчера във Франция влезе в действие наложителна имунизация за 2,7 милиона здравни служащи в лечебните заведения и домовете за възрастни, медици на свободна процедура, пожарникари и други.

По данни на здравното обезпечаване, представени на уеб страницата " Санте пюблик Франс ", към 12 септември в старческите домове в страната са били инжектирани най-малко с една доза 89,3 на 100 от личния състав, а измежду цялото население на Франция - 73,9 на 100.

Нарушителите, които не са имунизирани най-малко с една доза, нямат противопоказания и не са били инфектирани скоро, " не могат към този момент да упражняват активността си ", гласи френски закон от 5 август.

От началото на пандемията коронавирусът е взел над 115 000 жертви във Франция.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР