Снимка: PexelsТо ще е доброволно и безплатно.Целта е да се

...
Снимка: PexelsТо ще е доброволно и безплатно.Целта е да се
Коментари Харесай

Мащабното изследване с бързи антигенни тестове започва сред учители

Снимка: Pexels

То ще е непринудено и гратис.

Целта е да се открие скритата заболеваемост в системата.

Стартира всеобщото тестване на учителите. Мащабното проучване с бързи  ще се прави на стадии, като тестването е гратис и непринудено, съобщава . До момента обаче, по-малко от половината от учителите и непедагогическият личен състав в учебните заведения са поискали да дадат проби за съществуване на вируса.

Тестването на учителите цели да се открие скритата заболеваемост в системата, а по-късно и да се приложат ограничения за справяне с нея. От Министерството на образованието пресмятат за bTV, че сред 40 и 50% от работещите в учебните заведения желаят да се изследват. В градове като Русе и Ловеч процентите са едвам 30, а най-вече искащи има в Силистра – 82%.

Няма консенсус измежду учителите и за имунизацията против COVID-19. Преобладават тези, които са скептични към имунизациите. Моментната статистика демонстрира, че към 23% от преподавателите желаят се имунизират. Във висшето обучение искащите са малко повече – 28%.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР