Снимка: PexelsСлучаите на коронавирус като цяло по света намаляват, но

...
Снимка: PexelsСлучаите на коронавирус като цяло по света намаляват, но
Коментари Харесай

Случаите на коронавирус по света намаляват. В Европа се покачват

Снимка: Pexels

Случаите на ковид като цяло по света понижават, само че в Европа се повишават, демонстрират данните на Световната здравна организация. Във всички райони по света се регистрира понижаване на заразяванията. Не е по този начин обаче в Европа, където се отбелязва нарастване на новите случаи.

Италия вкара наложителен здравен пропуск за всички работещи. Мярката визира 23 милиона чиновници, както в публичния бранш, по този начин и в частния. От през днешния ден всеки служащ, който не показа подобен документ, ще бъде краткотрайно освободен от работа, без да получава възнаграждение. Много италиански пристанищни служащи излязоха на митинг против наложителното въвеждане на здравен пропуск.

ADVERTISING

„ Чувствам се като човек, който е бил лишен от първото право на човешкото създание, това да работиш. От 16-годишна постоянно съм си изкарвала заплатата, първо за родителите ми, а в този момент за брачна половинка и сина ми. Сега страната ми споделя, че към този момент нямам право да работя. Италия беше страна, учредена на работа, а в този момент към този момент не е ”, счита Флавиа Борела.

От през днешния ден тестванията за ковид във Франция към този момент не са безвъзмездни за неимунизирани пълнолетни. Те ще би трябвало да заплащат сред 22 и 45 евро, с цел да си създадат тест. Безплатни остават тестванията за имунизирани пълнолетни жители, както и за всички под 18 години. Френското държавно управление вкара мярката като допълнение към Коронавирус документите, които се изискват в страната от лятото.

Редица страни от Европейския съюз изпратиха медикаменти и здравно съоръжение за лекуване на пациенти с COVID-19 на Румъния. Доставките се координират от Еврокомисията. Северната ни съседка се сблъсква с нарастване на новите случаи измежду преобладаващо неимунизираното си население. Само към една трета от пълнолетното население на Румъния е имунизирано с най-малко една доза ваксина. По публични данни от тази седмица над 70% от доказаните случаи са при неимунизирани хора, както и 93 % от смъртните случаи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР