Снимка PexelsСловения обявява край на епидемичната ситуация, обявена преди осем

...
Снимка PexelsСловения обявява край на епидемичната ситуация, обявена преди осем
Коментари Харесай

Словения: Епидемията приключи

Снимка Pexels

Словения афишира завършек на епидемиологичната обстановка, оповестена преди осем месеца поради пандемията от COVID-19, като отстранява по-голямата част от останалите в действие ограничавания, заяви министерството на опазването на здравето, представено от Ройтерс.

Правителството съобщи през вчерашния ден, че няма да продължава изтичащата през днешния ден епидемиологична обстановка, която бе оповестена на 18 октомври 2020 година

Културните и спортните събития ще могат още веднъж да се организират със запълване на 75 % от потенциала, като присъстващите би трябвало да покажат, че са имунизирани, имат негативен тест или са се възстановили след прекарана зараза, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Някои защитни ограничения ще останат в действие, като да вземем за пример условието за носене на маска в закрити публични пространства и спазването на безвредна отдалеченост сред хората, съобщи държавният секретар в здравното министерство Франц Виндишар.

Днес Словения заяви за 112 нови случая на COVID-19 и два смъртни случая.

Около 45 % от възрастното население е получило една доза ваксина против КОВИД-19, а 32 % - и двете дози.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР