Снимка: PexelsШест партии са сигурни за новия парламент на България

...
Снимка: PexelsШест партии са сигурни за новия парламент на България
Коментари Харесай

Politico: Шест партии са сигурни за новия парламент на България

Снимка: Pexels

Шест партии са сигурни за новия парламент на България след изборите на 4 април. Това демонстрира огромното изследване на публичните настройки, оповестено в брюкселското издание Politico.

Според данните на ”Poll of polls ” на прага на 4-процентовата преграда са Вътрешна македонска революционна организация, само че сигурните партии в Народното събрание са ГЕРБ, БПС, ”Има подобен народ ”, Движение за права и свободи, ”Демократична България ” и обединението на Мая Манолова. Партията на Слави Трифонов е посочена за трета политическа мощ.
Данните на " Politico " са към 25 март. 

Солидно стопяване в публичното доверие към партията на Борисов регистрират от изданието. На последните избори през 2017 година ГЕРБ печелят 32.7% от гласовете, до момента в който съгласно изследването сега доверие към ръководещите заявяват 28%. 

Стопено с към 4% е доверието и към опозицията в лицето на Българска социалистическа партия. Социалистите са получили 27.2% от вота през 2017 година, до момента в който данните сега сочат, че партията ще завоюва 23%. Относително постоянна остава разликата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия - към 5%

Почти изравнено е било доверието сред ръководещите и парламентарната съпротива през есента, когато в България пристигна втората вълна на епидемията от COVID-19. Тогава здравната система бе под голям напън, а обществото стана очевидец на потресаващи подиуми на умиращи пред болничните заведения пациенти. 

Предстои на 4 април гласоподавателите да изберат идващия състав на Народното събрание. През 2017 година консервативната партия ГЕРБ приключи на върха и Бойко Борисов завоюва трети мандат, подписа съдружно съглашение с Обединените патриоти. На този декор социалистическата партия в България съвсем удвои поддръжката си, съпоставено с резултатите от 2014 година, пишат още от " Politico ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР