Снимка: PexelsРешението дали да се разреши ваксина за по-малки деца

...
Снимка: PexelsРешението дали да се разреши ваксина за по-малки деца
Коментари Харесай

САЩ обмисля ваксиниране за деца на възраст 5-11 години

Снимка: Pexels

Решението дали да се позволи ваксина за по-малки деца се чака от милиони американци, изключително родители, чиито деца са почнали учебно заведение през последните седмици на фона на вълна от инфекции, провокирани от разновидността Делта.

 

Висши здравни чиновници на Съединени американски щати считат, че имунизацията против COVID-19 на Pfizer може да бъде позволена за деца на възраст 5-11 години до края на октомври, обявиха два източника, осведомени със обстановката, заяви Ройтерс.

Графикът се основава на упованията, че Pfizer, създал имунизацията с немската компания ВioNTech, ще има задоволително данни от клинични изпитвания, с цел да търси позволение за незабавна приложимост (EUA) за тази възрастова група от Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) до края от този месец, споделиха източниците.

Те чакат FDA да вземе решение дали имунизацията е безвредна и ефикасна при по-малки деца в границите на три седмици след представянето на настояването за позволение, заяви БГНЕС.

Най-известният американски специалист по инфекциозни заболявания д -р Антъни Фаучи обрисувал графика по време на онлайн среща в кметството, на която участваха хиляди чиновници в Националните здравни институти (NIH) в петък, съгласно един от източниците. Втори източник, осведомен със обстановката, сподели, че се чака FDA да утвърди сходен график за Pfizer.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР