Снимка: PexelsРекордно поскъпване на бензина в САЩ. Цената на дребно

...
Снимка: PexelsРекордно поскъпване на бензина в САЩ. Цената на дребно
Коментари Харесай

Цената на бензина в САЩ достигна рекордно високо равнище

Снимка: Pexels

Рекордно повишаване на бензина в Съединени американски щати. Цената на дребно доближи рекордно високо ниво от 2014 година след прекъсването на работата на тръбопровода " Колониъл пайплайн ", заяви на уеб страницата си Американската автомобилна асоциация, представена от ТАСС.

От момента на прекъсване на работата на тръбопровода предишния петък до през вчерашния ден сутринта цените на бензина в страната набъбнаха приблизително със 7 цента. Средните индикатори за седмица доближиха 3,02 $ за галон (или 3,785 л) - това са най-високите индикатори от октомври 2014 година, прецизира асоциацията.

По нейни оценки в кратковременен проект съмненията в цените на дребно на бензина ще продължат. Връщането към естественото ще стане паралелно с възобновяването на употребата на тръбопровода.
По-рано организация " Блумбърг " предизвести, че прекъсването на работата на обекта може да докара до повишаване на цените на горивата до най-високо ниво за последните 7 години.
" Колониъл пайплайн " разгласи, че офанзивата против нейната система е осъществена със злотворен вирус, който прониквайки в компютърната система, краткотрайно блокира работата й и шифрова данните до момента в който жертвата на хакерите не изплати претенции откуп.

По данни на американските медии, нарушителите са похитили 100 гигабайта данни и компанията е била принудена да спре работа.
По тръбопровода " Колониал пайплайн ", който свързва щата Тексас с щата Ню Джърси, се придвижват към 45 % от горивото, употребявано на Източното крайбрежие на Съединени американски щати.
Компанията през вчерашния ден разгласи, че работата на тръбопровода ще е изцяло възобновена до края на деня.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР