Снимка PexelsПротестиращи в Портланд разбиха прозорци на сградата на общинския

...
Снимка PexelsПротестиращи в Портланд разбиха прозорци на сградата на общинския
Коментари Харесай

Протестиращи в Портланд разбиха прозорците на общинския съвет, 23-ма са арестувани

Снимка Pexels

Протестиращи в Портланд разрушиха прозорци на постройката на общинския съвет при проява, почнала нощес и траяла до тази заран, съобщи Асошиейтед прес.

Полицията арестува 23 души при разпръскването на множеството в най-големия град в севепозападния щат Орегон, предава Българска телеграфна агенция.

Около 150 стачкуващи хвърляха бутилки и яйца по служителите на реда и сложиха стоманени пръти по улиците, пробвайки се да повредят полицейски коли, и разрушиха охранителна камера пред постройката на общинския съвет, заяви полицията. В отговор силите на реда са употребявали " муниции за надзор на тълпи ", написа в изказването, само че не се прецизира от какъв тип.

Насилието избухна ден откакто в понеделник вечерта протестиращи подпалиха постройка на полицейски синдикат и бяха отблъснати от служители на реда, употребявали сълзотворен газ. 25 души бяха задържани тогава при конфликтите, траяли до вторник сутринта.

Протести се провеждат в Портланд всяка вечер от близо три месеца. Те започнаха в отговор на гибелта на чернокожия Джордж Флойд при арест в Минеаполис. При митингите постоянно се стига до принуждение, обект на което стават полицейски и федерални здания. Някои стачкуващи приканват за понижаване на бюджета на полицията, а кметът на града и някои членове на чернокожата общественост порицаха насилието, определяйки го като контрапродуктивно.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР