Снимка PexelsПолското правителство подготви проект на актуализиран закон за отбраната,

...
Снимка PexelsПолското правителство подготви проект на актуализиран закон за отбраната,
Коментари Харесай

Полското правителство: Удвояваме размера на армията и ще я направим най-голямата в Европа

Снимка Pexels

Полското държавно управление приготви план на обновен закон за защитата, който включва коренно увеличение на размера на въоръжените сили на страната.
Според Poland Daily Live документът би трябвало да размени военната теория, призната през 1967 година, когато Полша беше част от руския блок, написа finanz.ru.

Според законопроекта числеността на полската войска през идващите години би трябвало да се удвои – от 150 на 300 хиляди души, което ще я направи най-голямата в Европа. Във въоръжените сили ще се появят и отряди за киберзащита.

Вицепремиерът на Полша, ръководител на Консервативната партия „ Право и правдивост “ Ярослав Качински, представяйки плана дружно с министъра на защитата Мариуш Блашчак, сподели, че Полша се намира на външната граница на НАТО и Европейския съюз и заради това „ би трябвало да има обилни възпиращи качества "
„ И в случай че е належащо, тя би трябвало да е подготвена да се отбрани дейно от нахлуване “, сподели Качински и добави, че се надява „ това в никакъв случай няма да се случи “.

Според Качински, брат на Лех Качински, който почина при самолетна злополука край Смоленск, законопроектът има за цел „ коренно “ подсилване на полската войска предвид на „ имперските упоритости “ на Русия и „ хибридната война “, водена от владетеля на Беларус Александър Лукашенко, изпращайки хиляди мигранти от Африка и Близкия изток до границата...

Европейски Съюз упреква Лукашенко, че е обезпечил условия за противозаконна миграция в отговор на глобите, наложени след миналогодишните президентски избори, които бяха съпроводени от изказвания за всеобщи измами и последвалото брутално потушаване на митингите.
В края на октомври полският парламент утвърди построяването на 100-километрова укрепена ограда на границата с Беларус.

През последните седмици Варшава към този момент разположи хиляди бойци на границата, издигна ограда от бодлива тел и разгласи изключително състояние в граничната зона.
В понеделник, 8 ноември, полското държавно управление свика незабавно съвещание поради обстановката на границата с Беларус. Министърът-координатор на специфичните служби Станислав Жарин назова скупчването на мигранти опит за насилствена инвазия в Полша.
Заместник-министърът на външните работи Пьотр Вавжик изрази убедеността си, че Лукашенко се стреми към ескалация, която ще докара до обстоятелството, че „ ще има съдбовни жертви и от двете страни “. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР