Снимка: PexelsОбразователният министър Красимир Вълчев обяви графика, по който ще

...
Снимка: PexelsОбразователният министър Красимир Вълчев обяви графика, по който ще
Коментари Харесай

Красимир Вълчев обяви графика, по който ще учат учениците до Великден

Снимка: Pexels

Образователният министър Красимир Вълчев разгласи графика, по който ще учат учениците до Великден. Той ще регламентира връщането на част от тях в класните стаи за още шест седмици – от 18-и март, в случай че няма смяна във ваканциите, или от 22-и, в случай че има 4-дневна отмора (от 18-и до 21-и март) до Великден. В него още веднъж ще бъде заложено редуването на 3 от 8-те випуска от 5-и до 12-и клас, изясни Вълчев.

„ Ако има възстановяване на обстановката, техният брой може да се усили. В момента нямаме такова усъвършенстване. Най-вероятно ще вземем решение със 7-и, 8-и и 10-и клас да продължим, защото сега 12-и клас за повторно се завърта в това периодично повтаряне ”, сподели той. Така, 10-и клас ще бъде изтеглен малко по-напред. Десетокласниците ще се върнат в клас по новия график единствено след 2 седмици образование в електронна среда, защото те в присъствено образование до през днешния ден.

При този вид най-дълго на място ще учат седмокласниците и зрелостниците, с цел да могат да се приготвят за идните им изпити в края на образователната година. „ Ако останем на този вид, за 6 седмици ще се зачести присъственото образование на 7 –и  12-и клас. Те ще бъдат 50% от времето, а другите ще бъдат 1/3 ”, изясни министърът.

Той уточни, че до края на седмицата ще има решение и дали ще има нов график на ваканциите. Ако бъде признат подобен вместо от 3-и до 12- април, учениците ще почиват  18-и до 21-и март и от 29-и април до 9-и май.

Образователният министър уточни, че има причини „ за ” и „ срещу ” смяната. Тези, които поддържат разделянето на пролетна почивка, считат, че по този начин се прави по-голяма отмора, защото ще се обзет  и 5-и и 7-и май, които в този момент за образователни, и великденските празници, дава се опция и за една по-малка почивка средата на март. Доводите „ срещу ” пък са, че решението се предлага в този момент и доста хора към този момент са си създали проекти и не всички ще могат да ги трансформират. „ Дори и да не могат да ги трансформират, родителите могат да заявят до 10 дни отсъствия на децата си ”, добави Вълчев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР