Снимка PexelsНова заплаха за здравето на хората близо до България.

...
Снимка PexelsНова заплаха за здравето на хората близо до България.
Коментари Харесай

Масово нахапани от азиатски тигрови комари в Истанбул

Снимка Pexels

Нова опасност за здравето на хората покрай България. Турски академик показва безпокойствие по отношение на възходящите закани от заболявания, които могат да бъдат породени от азиатските тигрови комари, срещани постоянно напоследък в Истанбул, оповестява в. " Хюриет дейли нюз ", представен от Българска телеграфна агенция.

Има доста недоволства от поданици на Истанбул, ухапани от азиатски тигрови комари, които са преносители на малария, жълта тресчица, западнонилска тресчица и на вируса Зика.
Сърбежът и зачевяванията, породени от ухапвания от този тип комари, са доста по-упорити.

Неджля Биргюл Ийисон от Босфорския университет работи за намирането на дълготрайно и безвредно за околната среда решение на казуса със опасността от азиатските тигрови комари.

Тя отбелязва, че този тип комари се приспособяват бързо към околната среда и се развъждат, защото са инвазивен тип.

Ийисон акцентира, че Истанбул е директен пункт поради географското си състояние и че азиатските тигрови комари могат да се пренесат към региона като последица от климатичните промени.

Тя припомя, че комарите снасят яйцата си на заблатени места. Ийисон предлага на жителите да не оставят съдове с вода покрай местата, където живеят.

Водоеми, водни канали, контейнери за вода, басейни са измежду местата, на които тези комари могат да снасат яйцата си, показва Ийисон.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР