Снимка PexelsНов случай на заразна болест в Конго. Здравни работници

...
Снимка PexelsНов случай на заразна болест в Конго. Здравни работници
Коментари Харесай

Жена почина от ебола в Конго след овладяване на епидемията

Снимка Pexels

Нов случай на заразна болест в Конго. Здравни служащи са открили нов случай на ебола в Демократична република Конго - половин година откакто последната зараза в страната от това рисково заразно заболяване бе оповестена за овладяна, съобщи ДПА. Съпругата на мъж, прекарал ебола, потърсила лекуване в медицински център в източната част на ДР Конго, която бе огнището на последната зараза, написа Българска телеграфна агенция.

Впоследствие дамата умряла и било открито, че тя е била инфектирана с вируса. Световната здравна организация заяви в изказване, че локални здравни служащи към този момент работят за прекъсване на разпространяването на смъртоносното заболяване. Вече са открити над 70 индивида, които може да са били в контакт с умрялата жена. Последната зараза от ебола в ДР Конго - десетата по рода си в централноафриканската страна - продължи близо две години. Близо 2300 индивида починаха, а 1162 инфектирани се възвърнаха. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР