Снимка PexelsНа Острова обръщат специално внимание на ваксинирането. Масовото ваксиниране

...
Снимка PexelsНа Острова обръщат специално внимание на ваксинирането. Масовото ваксиниране
Коментари Харесай

Великобритания отделя още 1,65 милиарда паунда за ваксини

Снимка Pexels

На Острова обръщат особено внимание на имунизирането. Масовото имунизиране във Англия ще получи в допълнение 1,65 милиарда паунда от бюджета, с цел да бъде реализирана задачата всички пълнолетни да бъдат имунизирани до 31 юли. 22 милиона по програмата ще бъдат употребявани да се откри дали смесването на имунизациите е функционално, предава

Над 20 милиона души в страната получиха първа доза ваксина против COVID-19, близо 800 000 към този момент имат инжектирана втора доза. 9 на всеки 10 британци на възраст над 65 години са имунизирани с първа доза.

Националното опазване на здравето стартира да приканва хората от идната възрастова група по програмата, тези от 60 до 63 години, да си резервират часове за имунизиране.

Министърът на финансите Риши Сунак съобщи, че е доста значимо да се следва откритото движение на всеобщото имунизиране, тъй като защитавайки себе си против вируса значи повдигане на рестриктивните мерки, отваряне на стопанската система и фокусиране върху откриване на работни места и стимулиране на икономическия напредък.

Особено внимание ще бъде обърнато на това дали смесването на имунизациите може да работи сполучливо и дали слагане на трета доза ще бъде дейно. С отварянето на учебните заведения от идващия понеделник ще стартира последователното облекчение на строгите ограничения.

Очаква се най-рано на 21 юни локдаунът да бъде вдигнат изцяло.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР