Снимка: PexelsМоже би имаме последна възможност да предотвратим повторение на

...
Снимка: PexelsМоже би имаме последна възможност да предотвратим повторение на
Коментари Харесай

ЕК: Имаме последeн шанс да избегнем повторение на COVID-19 от пролетта

Снимка: Pexels

Може би имаме последна опция да предотвратим повтаряне на пролетните месеци, съобщи през днешния ден еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис във връзка ограниченията в Европейски Съюз с лишаване на част от гражданските свободи в опит за секване на разпространяването на COVID-19.

Тя означи, че през днешния ден близо половината от новозаразените са на 15-49 години и измежду тях има тежки случаи. Еврокомисарят прикани страните от Европейски Съюз да обяснят на младите за какво би трябвало ограниченията да се съблюдават.

На някои места следим отмалялост от ограниченията, а това, че броят на случаите още веднъж се усилва, значи или, че ограниченията не се ползват, или не се следват, или не са задоволителни. Самодисциплината е доста значима, добави Кириакидис.

По нейните думи Европейската комисия работи против дезинформацията и подправените вести за пандемията. Кириакидис прикани страните да обезпечат предвидимост на рестриктивните мерки против разпространяването на болестта.

Тя заяви, че в Европейски Съюз към този момент са разпределени първите количества от лекарството ремдесивир, което облекчава възобновяване на тежко болните. По нейните думи се водят договаряния за доставка на спомагателни количества.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР