Снимка: PexelsМного черен рекорд във Великобротания. Ето какво показват данните:Във

...
Снимка: PexelsМного черен рекорд във Великобротания. Ето какво показват данните:Във
Коментари Харесай

Печален рекорд във Великобритания: Над 60 хиляди жертви от началото на пандемията

Снимка: Pexels

Много черен връх във Великобротания. Ето какво демонстрират данните:

Във Англия в деня, в който дойдоха първите колета с ваксина от " Пфайзер-Бионтек " през тунела под Ламанша, бе маркиран и скръбен връх от 60 хиляди жертви от началото на пандемията.

С записаните за последното денонощие 414 жертви в границите на 28 дни от позитивна проба за Covid-19 общият брой на умрелите доближи 60 113 души. Само Съединените щати, Бразилия, Индия и Мексико имат повече жертви на вируса по данни на университета " Джон Хопкинс ". Англия обаче има по-голям брой умряли на 100 хиляди души от упоменатите страни и е на челно място в Европа.

Изнесените данни съответстваха по време с новината, че първите дози от имунизацията на " Пфайзер-Бионтек " са пристигнали на Острова и са складирани на неназовано безвредно място, откъдето ще бъдат разпределени по лечебни заведения в цялата страна. 

Лондон поръча 40 милиона дози от тази ваксина, задоволителни за имунизирането на 20 милиона души.

Възрастните хора в домовете за обществени грижи и обслужващият ги личен състав са отпред в листата с цели. Следват хората над 80 години и медицинския личен състав на първа линия в битката с вируса. Първите имунизации обаче ще бъдат направени в лечебни заведения, тъй като на този стадий единствено те имат опция да складират имунизацията при минус 70 градуса.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР