Снимка: PexelsИзчезналият пътнически самолет с 28 души на борда се

...
Снимка: PexelsИзчезналият пътнически самолет с 28 души на борда се
Коментари Харесай

Самолетът с 28 души на борда се е разбил при опит да кацне

Снимка: Pexels

Изчезналият пътнически аероплан с 28 души на борда се е разрушил при опит за кацане. АН-26, който се изгуби от радарите край полуостров Камчатка, се е разрушил в морето, заяви Ройтерс.

Машината е летяла от административния център Петропавловск-Камчатски до Палана - населено място в северната част на Камчатка, когато е изгубила връзка с контрола на въздушното придвижване и е изчезнала от радарите, заяви съветското министерство за изключителни обстановки.

Няколко кораба плават към мястото на злополуката, оповестяват съветските медии.

На борда е имало 22 пасажери и шест души от екипажа, заяви министерството. Кметът на Палана Олга Мохирева е била измежду пасажерите, съобщи ТАСС. До момента не е ясно дали има оживели.

Предполага се, че неприятното време също може да е повлияло в случая - съгласно локалния метеорологичен център е било доста облачно в региона.

Изчезналият Ан-26 принадлежи на Авиационното дружество Камчатка АД. Той е бил въведен в употреба през 1982 година Директорът на компанията Алексей Хабаров сподели пред организация Интерфакс, че самолетът е бил механически изправен преди полета.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР