Снимка PexelsИнфлацията не се отразява добре на работещите в САЩ.

...
Снимка PexelsИнфлацията не се отразява добре на работещите в САЩ.
Коментари Харесай

Федералният резерв удари заплатите в САЩ

Снимка Pexels

Инфлацията не се отразява добре на работещите в Съединени американски щати. Изглежда, че във Вашингтон се наложи необичайно разбиране: че разхлабената парична политика на Федералния запас е добра за служащите. Почти нулевите лихвени проценти са приветствани като ключ към по-високите заплати - даже когато потребителските цени се усилват с най-бързите темпове от 2008 година Но номиналните растежи на заплатите са заблуда, когато инфлацията изяжда действителните. Финансовите изгоди от „ приспособителната ” позиция на Фед в по-голямата си част облагодетелстват Уолстрийт за сметка на действителната стопанска система, написа за Wall Street Journal икономистът Джуди Шелтън, старши помощник в Independent Institute, представен от Bloomberg и.

Вземете мненията на ръководителя на банковата комисия към Сената Шерод Браун по време на чуване наскоро по отношение на паричната политика. Демократът от Охайо разкритикува загрижеността на сътрудниците си от републиканската партия за възходящите разноски: „ Те няма да кажат на глас защо в действителност е този „ алармизъм за инфлацията “; те просто не желаят служащите да имат повече власт. " Той усложни тази безсмислица с апел за „ присъединение към битката, за по-достъпни жилища “ и „ възпиране алчността и остатъците на Уолстрийт “.

Както се оказва, американците с ниски и междинни приходи схващат, че са в по-лошо състояние, когато нарастването на заплатите не е в крайник с издръжката на живота. Работниците се усещат изключително уязвими от измененията в цените на горивата, питателните артикули, опазването на здравето и жилищата. Хората също считат, че неравенството в приходите - както измежду семействата, по този начин и в географско отношение - е значим въпрос. Тези мощни възгледи са отразени от „ Фед слуша “, отчет от 129 страници, оповестен от Федералния запас през юни 2020 година

Но нито един от въпросите, отправени към ръководителя на Фед Джером Пауъл, единственият участник в чуването, не загатна отчета. Инициативата „ Фед слуша ” беше подхваната от централната банка през 2019 година, с цел да се получи противоположна връзка от обществеността; тя включваше 15 събития в Съединени американски щати, с цел да се чуе по какъв начин паричната политика въздейства върху всекидневието и поминъка на хората.

На събитието в Сан Франсиско участниците бяха запитани: „ Колко значими са двете законоустановени цели на Фед - оптималната претовареност и ценова непоклатимост? “ Стабилността на цените бе класирана като „ доста значима ” от 79% от интервюираните, до момента в който оптималната претовареност бе посочена като „ доста значима ” от 72%. 150-те присъстващи бяха разказани като членове на общности в неравностойно състояние, трудови организации и предприятия, представляващи „ уголемен кръг от групи от заинтригувани страни и необятната общност “. Ако те разглеждаха ценовата непоклатимост като най-важната цел на Фед, когато инфлацията беше 1,7%, евентуално ли е това да се е трансформирало при 5,4% инфлация?

Тревогите на служащите отразяват икономическата действителност на инфлацията. В априлска публикация от Сесилия Рус и Марта Гимбъл от Икономическия съвет към президента се отбелязва, че междинният растеж на заплатите е бил 3% в края на 2019 година, само че е измършавял до 2,8% в края на 2020 година „ Реалният растеж на заплатите тази пролет може да се окаже още по-нисък, в случай че се поправя с инфлацията, защото тя евентуално ще се форсира краткотрайно през идващите месеци. "

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР