Снимка PexelsГръцкият министър на туризма Харис Теохарис заяви: Гърция има

...
Снимка PexelsГръцкият министър на туризма Харис Теохарис заяви: Гърция има
Коментари Харесай

Гръцкият министър на туризма: Може да отворим за туризъм през май

Снимка Pexels

Гръцкият министър на туризма Харис Теохарис съобщи: " Гърция има упоритостта, в случай че го разреши епидемиологичната обстановка, да отвори вратите си за интернационален туризъм до 14 май ", сподели той  на Берлинското интернационално туристическо ревю ITB 2021, което се организира в цифров формат, съобщи АНА-МПА, представена от.

До тогава ще бъде прегледана опцията за пилотно отваряне, евентуално при започване на април, със страни от Европейски Съюз, както и с други страни, които са напреднали в процеса на имунизация против ковид, като Израел.

Теохарис акцентира, че всички тези проекти ще се осъществят съгласно с изискванията, които диктува пандемията. Министърът се обърна към евентуалните гости на страната и ги увери, че Гърция е изцяло подготвена да ги посрещне с един повсеместен здравен протокол за лятото на 2021 година

В тази рамка туристите ще бъдат добре пристигнали при три условия: да са имунизирани, да имат антитела или да показват негативен тест за ковид. Освен това туристите ще бъдат подлагани на инцидентни проби, както и предишното лято, с тази разлика, че тези проби ще бъдат бързи.

Това значи, че тестваните няма да се постанова да бъдат изолирани за 24 часа. Ако бъде открита позитивна проба, туристите ще бъдат настанявани в подобаващи центрове на разходи на гръцката страна.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР