Снимка PexelsГ-7 смята да спре международно финансиране за въглища. Седемте

...
Снимка PexelsГ-7 смята да спре международно финансиране за въглища. Седемте
Коментари Харесай

Г-7: Край на парите за въглищни проекти

Снимка Pexels

Г-7 счита да спре интернационално финансиране за въглища. Седемте най-големи развити стопански системи в света се споразумяха да спрат до края на тази година интернационалното финансиране на въглищни планове, които отделят въглерод, както и да анулират сходна финансова поддръжка за всички изкопаеми горива, с цел да реализиран световно контрактуваните цели за изменение на климата, оповестява Reuters, представена от .

Спирането на финансирането на изкопаеми горива се преглежда като съществена стъпка, която светът може да направи, с цел да ограничи повишението на световните температури до 1,5 градуса по Целзий над тези от прединдустриалните времена, което съгласно учените би избегнало най-опустошителното влияние на климатичните промени.

В цитираното от Reuters официално съобщение се показва, че Групата от седем индустриално развити страни - Съединени американски щати, Англия, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Европейски Съюз декларират, че " интернационалните вложения във непречистени въглищни планове, отделящи водород, би трябвало да спрат в този момент ". " Ние се ангажираме да предприемем съответни стъпки към цялостен завършек на новата директна държавна поддръжка за непречистено интернационално произвеждане на топлоенергия до края на 2021 година, в това число посредством публична помощ за развиване, финансиране на износа, финансова и комерсиална поддръжка за поощряване ", показват международните стопански водачи. Въглищата се смятат за непречистени, когато се изгарят за сила или топлота, без да се употребява технология за хващане на нездравословните излъчвания - система, която към момента не се употребява необятно в производството на електрическа енергия, припомня организацията.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР