Снимка PexelsФранция се стресна от Делта варианта, връща на места

...
Снимка PexelsФранция се стресна от Делта варианта, връща на места
Коментари Харесай

Франция връща на места маските на открито

Снимка Pexels

Франция се стресна от Делта разновидността, връща тук-там маските навън
По-малко от два месеца, откакто Франция приключи наложителното носене на маска навън, няколко крайбрежни курорта върнаха задължението заради битката с четвърта вълна от инфекции с Ковид-19.

Районът Финистер на Бретан, който включва градовете Кампер, Морле и Брест, стана последният в понеделник, който подреди на хората да си покриват устата и носа навън след скок в случаите на ковид от началото на летните ваканции, съобщи Агенция Франс Прес, предава Bloomberg.com.

Със своето атлантическо крайбрежие Бретан е една от най-популярните дестинации във Франция.

Властите във Финистер обявиха, че броят на случаите на 100 000 поданици се е нараснал четири пъти сред 30 юни и 30 юли, от 19 на 90.

Миналата седмица маските също станаха наложителни навън в региона на Морбиан, който обгръща град Ван, и Кот д`Армор, в това число Динан и Сан-Брийо. Други области, които са възобновили наложителното носене на маски навън, включват средиземноморския остров Корсика, в подножието на Пиренеите, на границата с Испания и езерото Анси, в подножието на Алпите.

Здравните управляващи в Корсика обявиха във вторник, че лечебните заведения ще стартират да анулират плановите интервенции, защото се борят с притока на пациенти с ковид. Те намират причина в разпространяването на варианта Делта за степен на заболеваемост от 830 случая на 100 000 души в северната част на острова, в съпоставяне със приблизително за страната 224 случая на 100 000 души, съобщи БГНЕС.

Президентът Еманюел Макрон се включи в Tik Tok и Instagram, с цел да се опита да убеди младежите да се имунизират.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР