Снимка PexelsДвама български политици са в списък на световни финансови

...
Снимка PexelsДвама български политици са в списък на световни финансови
Коментари Харесай

В досиетата Пандора има имена на двама наши политици

Снимка Pexels

Двама български политици са в лист на международни финансови извършители.

Около 12 милиона документи, 14 финансови организации и институции, както и 600 публицисти в 117 страни - по този начин наподобява в числа най-голямото в историята приключване на документи от офшорни зони по целия свят, наречено досиетата " Пандора ".

А то разкрива - по какъв начин повече от 330 политици и високопоставени лица са укривали налози, управлявали са големи активи в офшорни зони и са сключвали съмнителни покупко-продажби.

По информация на - двама от въпросните политици са от България. 174 от фирмите са свързани със притежатели от страната ни. Разкритията са дело на интернационалния консорциум за проверяващи публицисти. Според документите министър председателят на Чехия Андрей Бабиш, да вземем за пример, е заявил офшорна компания, посредством която си е купил вили във Франция на стойност 22 милиона $. Недвижими парцели за към 100 милиона $ пък има йорданският крал Абдула Втори.

В листата с дялове в офшорни компании или сключвани покупко-продажби посредством такива, са още президентът на Украйна - Володимир Зеленски, сътрудниците му от Кипър и Кения. Още от данните - 11-годишният наследник на президента на Азербайджан Илхам Алииев - Хайдар, е притежател на парцели в Лондон за към 44 милиона $.

" Имаме имейли, копия на паспорти, банкови извлечения, които демонстрират по какъв начин президенти, крале, принцеси, милиардери и престъпно проявени лица са укривали пари и управлявали парични потоци ", съобщи Уил Фицгибън от Международния консорциум на проверяващите публицисти.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР