Снимка: PexelsДАНС започва проверки дали заведенията имат антитерористични планове. Оказва

...
Снимка: PexelsДАНС започва проверки дали заведенията имат антитерористични планове. Оказва
Коментари Харесай

ДАНС започва проверки дали заведенията имат антитерористични планове

Снимка: Pexels

ДАНС стартира инспекции дали заведенията имат антитерористични проекти. Оказва се, че притежателите трябвало да изготвят такива още преди 4 години. Проверката провокира неодобрение измежду сектора, оповестява " Нова телевизия ".

 

„ Има един Закон за противопоставяне на тероризма от 2017 година. Към него има разпоредба, която гласи, че всевъзможни публични места от над  5000 квадратни метра и с над 200 места за гости, би трябвало да има подобен антитерористичен проект. Ние недоумяваме по какъв начин за следващ път страната абдикира от отговорностите си и ни ги вменява на нас. Ние не сме служители на реда и няма по какъв начин да следим кой пуши в заведенията, кой е терорист и кой не ”. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България ” ръководителят на „ Сдружението на заведенията в България ” Емил Коларов.

По думите му санкциите в тази разпоредба са много солени. За физическите лица те са сред 300 и 1000 лв., за лицето, назначено да дава отговор за спазването на антитерористичните ограничения те са сред 1000 и 5000 лв., а за юридическите лица те са сред 3000 и 10 000 лв..

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР