Снимка: PexelsБлизо 50 хиляди нови случая на коронавирус са били

...
Снимка: PexelsБлизо 50 хиляди нови случая на коронавирус са били
Коментари Харесай

Близо 50 хиляди нови случая на коронавирус за денонощие в Турция

Снимка: Pexels

Близо 50 хиляди нови случая на ковид са били регистрирани през последното денонощие в Турция - връх от началото на пандемията. Над 200 души са умряли, оповестиха здравните управляващи, представени от Българска телеграфна агенция.

Новозаразените са 49 584. Стремително продължава да пораства и броят на смъртните случаи. Починали са още 211 индивида, с което общият им брой към този момент е 32 667. Регистрираните инфектирани са общо 3 579 185. Турция е осма в света по този индикатор.

Заради внезапното повишаване на случаите на ковид в страната, турската Дирекция по религиозните въпроси (Диянет) анулира общите молебствия (теравих намазъ), които се организират в джамиите по време на постите през свещения месец Рамазан всяка вечер след ифтара.

Преди това държавното управление бе оповестило, че през Рамазана заведенията за хранене ще бъдат затворени, само че джамиите ще бъдат отворени за общите молебствия. Няма публично известие, само че се чуват изказвания, че поради обстановката с разпространяването на ковид в Турция е допустимо да се премине към цялостен локдаун. Експерти показват опасения, че има риск в страната да се повтори италианският сюжет от предходната година.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР