Снимка: PexelsБългария ще получи 4 милиона дози на Пфайзер и

...
Снимка: PexelsБългария ще получи 4 милиона дози на Пфайзер и
Коментари Харесай

Получаваме 4 милиона дози на Пфайзер и Модерна до края на юни

Снимка: Pexels

България ще получи 4 милиона дози на " Пфайзер " и " Модерна " до края на юни. Това обяви изпълнителният шеф на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов в ефира на БТВ.

Към момента само към АстраЗенека има понижаване на интереса за имунизиране, само че извънредно позитивно е това, което се случи предходната седмица и количествата ваксини, които получихме в допълнение, добави той.

" До края на юни от имунизацията на Пфайзър ще получим 3.5 млн. дози, а от имунизацията на Модерна ще получим 500 хиляди дози. Колективният имунитет занапред следва да бъде коментиран в допълнение. С количествата, които бъдат доставени ще има опция да бъдат имунизирани над 2.5 млн. души ", сподели още той.

" Всички специалисти, които участваха в щаба са оптимално ангажирани. Не имам вяра да се отрази отрицателно. Ние от Агенцията по медикаментите продължаваме дейната си връзка с Европейската комисия ", сподели още той.

Кирилов не се е ваксинирал още, тъй като е преболедувал ковид през декември.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР