Снимка: Pexels62 минимални заплати стигат за най-евтиното жилище в столицата,

...
Снимка: Pexels62 минимални заплати стигат за най-евтиното жилище в столицата,
Коментари Харесай

62 минимални заплати стигат за най-евтиното жилище в столицата

Снимка: Pexels

62 минимални заплати стигат за най-евтиното жилище в столицата, сочи информация на „ Монитор “ в имотните уеб сайтове. Имотът обаче е в далечен и непрестижен квартал.

Около 700 са офертите в София за дребни жилища с повърхност не повече от 50 квадрата и на цена до 60 000 евро, като множеството от тях са за парцели в градеж.

За столицата междинната цена на обявите в imot.bg за въпросните дребни жилища е 31 800 евро, което значи, че биха ни били нужни цели 104 минимални работни заплати (МРЗ). В момента тази заплата е 610 лева (около 305 евро).

Евтина дестинация за дребни жилища е Пазарджик. Там може да се купи апартамент от 44 квадрата за 28 000 лева, или 46 минимални заплати.

Средното равнище на цените в тракийския град на евтините жилища е 22 300 евро, или 73 МРЗ. В останалите 10 града този индикатор е над 80

минимални месечни хонорари за страната.

В Бургас, Варна и Пловдив той подхожда на 85 МРЗ. Във втория по огромните черноморски град за парцел от най-ниската оферта за 30 квадрата в кв. „ Меден рудник “ биха стигнали 44 минимални заплати.

Във Варна най-евтино - за 13 990 евро, в сегмента се предлага за продажба жилище от 27 кв. м в кв. „ Възраждане “. Според междинната цена в най-ниския сегмент в Плевен биха ни трябвали 82 МРЗ за малко на ниска цена жилище.

 Във Велико Търново най-ниската оферта за по-нормално жилище от 35 квадрата е 13 500 евро. Почти на същата цена може да се купи гарсониера от 40 кв. м в старозагорския кв. „ Зора “. Там офертите за дребни жилища под 60 000 евро са 160.

Офертите под 60 000 евро в софия са доста малко и са главно за панелни гарсониери в непрестижни квартали като „ Люлин “, „ Обеля “, „ Надежда “, „ Връбница “ и други в близката или по-далечна външна страна на града.

„ Едностайните са най-бързо продаваните жилища “, разяснява той. По думите му по-често там те се купуват главно за персонално прилагане, тъй като тези квартали не са желани от студенти и рядко в тях се влага, с цел да бъдат давани чартърен.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР