Снимка: Pexels59,3 процента от анкетираните българи искат мерките за борба

...
Снимка: Pexels59,3 процента от анкетираните българи искат мерките за борба
Коментари Харесай

Проучване на Галъп: Българите искат мерките да приключат на 21 декември

Снимка: Pexels

59,3 % от интервюираните българи желаят ограниченията за битка с разпространяването на Ковид-19 да паднат на 21 декември. Това сочат данните на изследване на " Галъп " всред 800 души, направено от 7 до 9 декември.

21,8 % са срещу, а останалите не могат да преценяват. Това очевидно е обвързвано и с неналичието на сериозна увереност, че на този стадий на дифузно разпространяване строгите ограничения изобщо работят. 47,8 на 100 одобряват, че единствено маски, отдалеченост и хигиена биха били задоволителни. 39,2 на 100 са на мнение, че твърдите ограничения действително работят. Останалите се двоумят. Анализаторите припомнят, че преди няколко седмици българското общество по-скоро поддържа новите по-твърди ограничения и означават, че съответните усещанията на обществото обаче очевидно накланят везните в друга посока.

Хората очевидно не са напълно уверени, че отдалеченото образование би трябвало да продължи, разясняват от " Галъп ". 42,1 на 100 от запитаните одобряват, че то е неефективно и следва да се приключи. 41,7 % мислят противоположното, а 16,2 на 100 се двоумят.

Според анализаторите това се дължи на обстоятелството, че обществото не е наясно кой тъкмо роман за вируса е меродавен - дали строгият или демократичният. 38,5 на 100, да вземем за пример, считат, че каквито и ограничения да се взимат, множеството хора би трябвало да преминат през COVID-19 и тогава ще свърши пандемията. 31,1 на 100 обаче одобряват противоположното становище, а цели 30,4 на 100 не могат да преценяват.

Според данните 41,3 на 100 считат да се имунизират, когато е допустимо. 46,7 % не имат намерение. Останалите се двоумят. Съотношението е сходно с това, което беше записано преди седмици.

Делът от 41 на 100 не е дребен на фона на нормалните няколко % ваксиниращи се у нас, също така, към този момент не са малко и преболедувалите, означават от " Галъп ", като позволяват, че евентуално въздействие оказват и безредните сведения и тълкования, зловредни акции и така нататък

Противоречивите медицински пояснения, които могат да се чуят в медиите, като цяло вършат по този начин, че 36,7 на 100 имат доверие на лекарите у нас, само че 35,2 на 100 нямат, а останалите не могат да преценяват, разясняват анализаторите. Според тях това значи, че първичното цялостно очакване на обществото в труда на няколко професионални гилдии в рецесията в този момент ненапълно е ерозирало. Тази ерозия е закономерна с времето, а и в първите седмици на болестта имаше в действителност рисково високи стойности - най-много поради страха, и те и без друго няма по какъв начин да се запазят, считат от " Галъп ". Освен това, съгласно тях, в отговорите си в този момент за лекарите хората вплитат и част от отношението си към здравната системата изобщо, което способства за спомагателна евентуална имиджова вреда.

Показателно за естествените процеси на ерозия е и отношението към активността на управляващите изобщо в тази рецесия - при започване на рецесията ситуационното утвърждение обхващаше болшинството, а в този момент е оценката е в противоположна посока и стартира да наподобява повече на общополитическата оценка за държавното управление, разясняват анализаторите.

Всичко упоменато води до това, че българите почтено признават, че надали ще съблюдават изолираност в идните празници - 74,4 на 100 имат намерение да се видят с близки и другари, а изолираност ще пазят 18,2 %, съгласно данните. Има и прочут дял колебаещи се.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР