Снимка Pexels В сомалийската столица Могадишу се стигна до въоръжени

...
Снимка Pexels В сомалийската столица Могадишу се стигна до въоръжени
Коментари Харесай

Въоръжени сблъсъци в Могадишу заради президентския мандат

Снимка Pexels
В сомалийската столица Могадишу се стигна до въоръжени конфликти сред последователи на президента Мохамед Абдулахи Мохамед и съперници на решението на президента да удължи четиригодишния си мандат, съобщи Ройтерс, като се базира на локални поданици.

Сомалийският президент подписа в средата на април закон, който удължава мандата му с две години, което предизвика отрицателна реакция на опозицията и го сложи в деликатна обстановка в връзките със западни и други донори, които са срещу смяната.

Сомалия, в която от 1991 година царят войната и хаосът, стартира да възвръща властта на централното държавно управление и да усъвършенства положението на популацията, като за това употребява интернационална помощ, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Планираните за февруари избори не се състояха и това предизвика нова рецесия. " Има престрелки сред военни, които симпатизират на опозицията, и държавни сили ", съобщи Халима Осман, жителка на Могадишу. Ройтерс получи по-рано известия от други локални поданици, които са чули изстрели от огнестрелни оръжия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР