Снимка: PexelsИзборите ще са тест за нас, тъй като първи

...
Снимка: PexelsИзборите ще са тест за нас, тъй като първи
Коментари Харесай

Шефката на ЦИК: Изборите ще са тест за нас, но ще се справим

Снимка: Pexels

" Изборите ще са тест за нас, защото първи път ще ги проведем в изискванията на пандемия. Сигурна съм, че ще се оправим ". Това заяви говорителят на ЦИК Таня Цанева в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.

За да бъдат изборите почтени и демократични не е задоволителна единствено ролята на ЦИК. В едни избори има доста участници. Важни са и политическите субекти, които вземат участие, добави тя.

Всеки политически индивид има потребността да покаже едни положителни резултати, само че те би трябвало да бъдат реализирани с почтени избори. Всеки състезател би трябвало да играе почтено, безапелационни са от ЦИК.

По отношение на мъртвите души в описите, представителят на ЦИК съобщи: „ Списъците се сформират от Групово дело ГРАО. Това не е ангажимент на ЦИК. Секциите в чужбина още не са избрани. До 9-ти март получаваме заявки от наши сънародници, които желаят да гласоподават. До момента имаме подадени 65 000 заявки. Едва по-късно сътворяваме нужният брой секции “, разясни Таня Цанева.

Има страни, които не позволяват да бъдат разкривани секции, отвън нашите консулски служби, както е в Германия и Чехия. Друг проблем е, че в страните, отвън Европейски Съюз, не могат да се разкриват повече от 35 секции. Такива страни са Англия и Турция, уточни тя.

„ Въпреки провокациите, чакаме да се оправим “, сподели още Цанева.

Във връзка с гласуването на карантинираните гласоподаватели, представителят на ЦИК съобщи: " Комисията ще се състои от петима членове. Ще се съобразим със здравния протокол. Карантинираният гласоподавател ще гласоподава отвън дома си. Той ще бъде помолен да гласоподава с химикал със синьо мастило, с цел да не се основава опция за невалидна бюлетина ", изясни тя.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР