Снимка: ПетелЦените на парното и тока няма да се вдигат.

...
Снимка: ПетелЦените на парното и тока няма да се вдигат.
Коментари Харесай

КЕВР: Цените на парното и тока няма да се вдигат

Снимка: Петел

Цените на парното и тока няма да се подвигат. Това увериха от Комисията за енергийно и водно контролиране.

Новината разгласи Иван Иванов по време навън съвещание на регулатора във връзка със заявката на " Булгаргаз " ЕАД за цена на природния газ за месец март.

„ Булгаргаз “ предлага цената на природния газ от 1 март 2021 година да бъде в размер на 28,64 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС).

Изпълнителният шеф на сдружението Николай Павлов съобщи, че цените за българските консуматори през м. март 2021 година ще бъдат с 15-16 на 100 по-ниски от равнищата на газовите хъбове в Западна Европа, защото публичният снабдител ще предлага количества от рандеман на природен газ от хранилището в Чирен, количества по контракта за доставки с ООО " Газпром экспорт " и по контракта с азербайджанска компания.

По прогнози на сдружението за м.април 2021 година, препоръчаната цена на природния газ за българския пазар ще бъде повлияна от повишените цени на петрола, само че все пак тя ще остане конкурентна във връзка с цените на европейските газови пазари.

„ Изнесената обстойна информация от ръководителя на „ Булгаргаз “ ЕАД за предстоящата цена на природния газ за март 2021 година сочи ясно, че няма риск за нарастване на цените на топлинната сила за българските консуматори и те ще останат непроменени през последния месец на зимния отоплителен сезон “, акцентира на откритото съвещание ръководителят на КЕВР доцент Иван Иванов.

Решението за одобряване на цена за месец март 2021 година, по която „ Булгаргаз “ ЕАД ще продава природен газ на крайните доставчици и на лицата, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР