Снимка: ПетелВ социалната сфера винаги има дефицити неизбежно. Сега новите

...
Снимка: ПетелВ социалната сфера винаги има дефицити неизбежно. Сега новите
Коментари Харесай

Икономисти: Бюджетът изглежда стабилен

Снимка: Петел

" В обществената сфера постоянно има дефицити неизбежно. Сега новите моменти, които се появиха след март, това е непредвидения растеж на безработицата от една страна, въпреки това - доста случаи, при които има спад на приходите, тъй като доста работодатели са употребявали неплатения отпуск като метод да запазят работни места. Третият огромен проблем са новите опасности за хората застрашени от беднотия ", изясни в студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия икономистът Иван Нейков от Българския институт по труда и обществената политика.

Около 30% от децата в България са застрашени от беднотия. Големите опасности сега са за най-бедните и за работещите, чиито работни места са застрашени.

Икономистът от " ЕКИП " Стоян Панчев е на мнение, че бюджетът наподобява постоянен. Според него изключително терзание в Министерство на финансите няма. Част от стратегиите, свързани с изключителните икономически условия, би трябвало да приключат релативно скоро.

Нейков съобщи, че е почнал рестарт на стопанската система, доста от предприятията работят с естествени темпове. Икономиката се е издължила, въпреки и с променените периоди. Това е и една от аргументите да има непоклатимост в бюджета.

Световната стопанска система и преди рецесията е вървяла към някаква форма на криза, изясни Панчев. Това навежда на мисълтта за доста по-дълбока структурна рецесия. Пандемията е отключила началото на нещо съществено, което няма да завърши с появяването на ваксина или на стаден имунитет.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР