снимка ПетелОбщинският съвет във Варна прие нови социално-икономически мерки, които

...
снимка ПетелОбщинският съвет във Варна прие нови социално-икономически мерки, които
Коментари Харесай

Портних помага на фирмите във Варна, ударени от кризата. Освобождава ги частично от такса смет, ако докажат загуби с документи

снимка " Петел "

Общинският съвет във Варна одобри нови социално-икономически ограничения, които да подкрепят бизнеса и жителите в усложнената конюнктура към COVID-19. С съвсем цялостно единогласие   съветниците утвърдиха предлагането на кмета Иван Портних предприятията, които са спрели работа поради пандемията, да бъдат отчасти освободени от такса битови боклуци.

Плащането ще бъде опростено единствено за услугата по сметосъбиране и сметоизвозване за избран интервал от 2020 година Фирмите ще би трябвало да потвърдят с финансови и други документи, че краткотрайно са прекратили стопанската си активност.

Прието бе и предлагането на групата на Политическа партия ГЕРБ   обектите, попадащи в обсега на заповедта на министъра на опазването на здравето от 25 ноември, да бъдат освободени от възнаграждение на такси, наеми и цени на услуги, в това число от цена за сметоизвозване и такса „ тротоарно право “. Облекчението ще важи за интервала 28 ноември – 21 декември 2020 година На юридическите и физическите лица, които са платили локалните такси, наеми и цени на услуги по контракти и компенсации с Община Варна за този интервал, сумата ще бъде приспадната от идващите плащани.

Друго решение, което беше взето през днешния ден, е за същия период родителите да не дължат такси за детските ясли и градини.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР