Снимка: Петел, архивВалежите спират, а на някои места темп ературите

...
Снимка: Петел, архивВалежите спират, а на някои места темп ературите
Коментари Харесай

Температури до 14 градуса в днешния ден

Снимка: Петел, списък

Валежите стопират, а на някои места ритъм ературите ще бъдат до 14 градуса през днешния ден, сочи прогнозата на синоптиците.

Облачността ще се раздра и намалее до слънчево, следва и в източните региони преваляванията напълно скоро да спрат. Температурите тази заран, в множеството региони, са сред 3° и 8°. Вятърът още преди обяд в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде сдържан до мощен, само че до вечерта ще отслабне. Максимални температури през днешния ден - сред 9° и 14°.

На места в планините в утринните часове към момента ще има превалявания, най-вече от сняг, само че облачността от югозапад ще се раздира и понижава и след обяд към този момент ще бъде най-вече слънчево. Вятърът е мощен силен до плевел. Температури е курортите - от 4 до 8 градуса, на Алеко оптималната температура минус 1.

В по-голямата част от Западна и Централна Европа през днешния ден ще превалява сняг, а в Полша - най-вече дъжд, там има условия и за поледици. Топло ще бъде и в Беларус и Украйна, също с превалявания от дъжд. Над Централното Средиземноморие, под въздействие на средиземноморски циклон, ще е облачно и дъждовно. Преди обяд към момента ще превалява в източните и северните региони от Балканите, а над западните ще завали след обяд.

Утре у нас облачността още веднъж ще се усили, само че чак вечерта ще завали дъжд. Валежите ще продължат и в четвъртък и петък, само че с предстоящото намаляване на температурите в петък, в Предбалкана, високите котловинни полета на Западна България, в Добруджа и Лудогорието, ще завали сняг. Ще бъде и прохладно.

В събота вятърът ще отслабне, само че ще остане относително студено.На места в югозападната половина от страната ще превалява дъжд, а в планините и планинските региони - сняг.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР