Снимка: Петел, архивДъжд и сняг в голяма част от страната

...
Снимка: Петел, архивДъжд и сняг в голяма част от страната
Коментари Харесай

Дъжд и сняг в голяма част от страната в съботния ден

Снимка: Петел, списък

Дъжд и сняг в огромна част от страната в съботния ден, сочи прогнозата на синоптиците, представена от Българска национална телевизия.

Бързо и сензитивно стопляне следва у нас през новата седмица, когато и минималните температури към този момент на всички места ще са позитивни. Но и тази заран имаше температури под нулата, основно в Североизточна България, където от североизток проникваше по-студен въздух. Най-ниската температура, минус 5°, е измерена в Шабла, най-високата плюс 2° - в Кърджали и Пловдив.

И на следващия ден, най-студено ще бъде сутринта още веднъж в североизточните региони, към минус минус 3°. В останалата част от страната се чакат минимални температури от минус 2° до плюс 2°, в София - минус 1°. На обособени места, основно в Горнотракийската равнина, видимостта ще бъде понижена.

Ще стартират и валежи от дъжд, които в Северна България в ранните утринни часове ще се примесват и със сняг. През деня ще се задържи най-вече облачно, тук-там със слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са сред 4° и 9°, малко по-високи още веднъж в крайните югозападни региони.

Облачно време и в планините. На места ще има превалявания, като границата м/у дъжд и сняг ще е на към 1200 м. Ще духа сдържан северозападен вятър, който вечерта в източните региони краткотрайно ще се ориентира от юг.

Максималните температури в курортите - от минус 3° на Алеко, към нулата в Боровец и Пампорово, до 6° в Банско. Опасността от лавини отвън ски зоните в курортите остава доста висока.

Ветровито, облачно и дъждовно ще е в Португалия и в северните елементи на Испания и Италия. Затопляне следва във Францияи на Британските о-ви. С превалявания от сняг ще бъде в доста региони на Източна Европа. На Балканите ще превалява и сняг, и дъжд.

И у нас в края на съботния ден и през нощта против неделя, ще продължи да превалява, най-вече дъжд, в Северна България и сняг, само че още сутринта облачността ще стартира да се раздира и понижава и в следобедните часове ще бъде слънчево.

Слънчево време и значително стопляне се чака през новата седмица, само че ще има и региони с мъгли, на повече места и по-трайни в понеделник.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР