снимка: Петел, архивАпелативният съд във Варна потвърди определение на Окръжния

...
снимка: Петел, архивАпелативният съд във Варна потвърди определение на Окръжния
Коментари Харесай

Обвинен в убийство направи пореден опит да излезе от ареста, съд във Варна го остави окончателно зад решетките

снимка: " Петел ", списък

Апелативният съд във Варна удостовери определение на Окръжния съд в града, с което е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на Красимир П. – упрекнат за убийството на собствен прочут в село Попович. Според прокуратурата, действието е осъществено с особена свирепост. Това закононарушение законът санкционира с отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна, оповестиха от пресцентъра на съда.

Държавното обвиняване е приело, че 35-годишният мъж е умъртвил жертвата в питейно заведение на 22 март след скандал посред им. Красимир напуснал мястото на престъплението и направил опит да заличи следите си.

Защитата на обвинения помоли в съда да вземе поради показаните в днешното съвещание доказателства, които демонстрират, че той не би се укрил или направил закононарушение: бракоразводно решение, от което е видно, че Красимир е получил родителските права върху трите си деца; епикриза за влошеното здраве на татко му и информация на Министерство на вътрешните работи, съгласно която той не е податлив да прави противообществени прояви. 

Според Апелативната прокуратура, има задоволително доказателства, които поддържат обвиняването. Защитата на ползите на правораздаването и на обществото изискват най-тежката мярка за процесуална насила, акцентира представителят на държавното обвиняване.

Съдът регистрира, че Красимир П. е притеглен за тежко съзнателно закононарушение – ликвидиране, осъществено с особена свирепост. И актуалната инстанция не откри доказателства, които опровергават обоснованото съмнение за съпричастността му. Реалната заплаха да се укрие и да извърши закононарушение се извлича от характера на осъщественото закононарушение и плануваното за него наказване. Действително арестуваният има три малолетни деца, за които би трябвало да се грижи. Ако няма родственици, които да го сторят, законодателят планува опция за предприемане на ограничения по отношение на тях.

С тези претекстове Апелативният съд реши жалбата на обвинявания в ликвидиране Красимир П. за неоснователна и удостовери задържането му под стража. Определението не предстои на обжалване.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР