Снимка от срещата през август 2019-та между Владимир Путин и

...
Снимка от срещата през август 2019-та между Владимир Путин и
Коментари Харесай

Шефът на Роскосмос Дмитрий Рогозин е получил 83 111 732 рубли годишна заплата за 2020 г.

Снимка от срещата през август 2019-та сред Владимир Путин и Дмитрий Рогозин. Фото: Роскосмос

. Че галактическият бранш на Русия е недофинансиран, а работещите в съветските предприятия специалисти от време на време получават заплати, близки до минималната, това се знае от години. Не такова е ситуацията с топ шефовете, а над тях е самият Дмитрий Рогозин. Оказа се, че през 2020-та година доходите му възлизат на 83 111 732 рубли, което се равнява на $1.3 милиона. Вероятно Рогозин е най-скъпоплатеният началник на галактическа организация в целия свят! 

Към новината насочи вниманието ни Ерик Бъргър от Арс Текника, който се базира на Трансперенси Интернешънъл. 

През декември съветският официоз “Московски комсомолец ” разгласява унищожителна рецензия към Рогозин и метода, по който управлява Роскосмос. Анализът, написан от журналиста и специалист Дмитрий Попов, конкретизира, че съветската галактическа организация не може да си извършва договорите в период, научно-техническата материална база е амортизирана, а заради дефицит на високотехнологични съставни елементи съветските спътници и кораби зависят от западното произвеждане. Русия дори среща компликации при произвеждането на пилотираните галактически ракети и кораби “Союз ”, тъй като има потребност от немски консумативи. Междувременно липсват каквито и да е вложения, които да подсигурят мястото на галактическа Русия в бъдеще. Вместо това фокусът пада върху обезпечаването на високоплатени работни длъжности за шепа технократи, измежду които Рогозин е на върха.

Последната година, за която разполагаме с данни какъв брой пари е получил Рогозин, е 2020-та. При това приходите му, които могат да се преизчислят на $1.3 милиона, не включват бонуси, четирите му транспортни средства, съпружеските му хонорари, недвижимите парцели и евентуално някои спомагателни доходи. Бъргър припомня, че преди да бъде вкаран в пандиза, съветският опозиционер Алексей Навални разгласява подробно следствие на Рогозин и корупцията в Роскосмос.

Доходите на Рогозин порастват стремглаво. Докато бе вицепремиер на Русия той получаваше 24 212 329 рубли. След поемането на Роскосмос през 2018 година стартовата му заплата бе 29 500 023 рубли, а през 2019 година тя доближи 44 130 915 рубли. 

За съпоставяне американската галактическа организация НАСА, която има бюджет, неколкократно надхвърлящ този на Роскосмос, заплаща на своя началник Бил Нелсън годишна заплата от $185 100. 

Като умозаключение – съветската галактическа стратегия безусловно я кара на изпарения, няма задоволително средства за ремонт на амортизираните уреди, а чудесно квалифицираните инженери и техници получават ниски заплати. Но що се касае до тези, които са на върха – те се любуват на несметен и разточителен живот. 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР