снимка: Общински съвет - ВарнаГенадий Атанасов е заместник-председател на Общински

...
снимка: Общински съвет - ВарнаГенадий Атанасов е заместник-председател на Общински
Коментари Харесай

Генадий Атанасов: Разочарован съм от работата на Община Варна, но ще остана лоялен към избирателите

снимка: Общински съвет - Варна

Генадий Атанасов е заместник-председател на Общински съвет – Варна и ръководител на ПК „ Младежки действия и спорт “. Той е първи мандат общински консултант от Политическа партия „ Свобода “. Бил е ръководител на Съвета на шефовете на „ Двореца на културата и спорта “ – Варна.

Пред „ Петел “, Атанасов показа усещанията от първата си година работа в локалния парламент и разяснява персоналните офанзиви против него, публикувани в медийни изявления и посредством обществените мрежи.

Каква е действителността на локалната политика във Варна за Вас, откакто към този момент година сте зам.-председател на Общинския съвет?

Изпитвам отчасти отчаяние по отношение на упованията ми отпреди година. Имам запаси по отношение на взаимоотношението на общинската администрация и общински съвет, те могат да бъдат по-синхронизирани и своевременни.

Не е загадка, че съм дал заем на доверие към определения кмет и рецензиите ми ще бъдат главно в конструктивен аспект. Считам че обстановката ще се усъвършенства, като въздействие оказват и идните парламентарни избори.

Взаимодействието сред общински съвет и администрация не е това, което би трябвало да бъде в моите показа. Толкова доста изключителни съвещания е симптом за недобре планувани дейности и липса на цикличност, само че се надявам това да се възстановява.

Доста рецензии има към прозрачността в работата на съвета, изключително откогато комисиите и сесиите се организират онлайн поради пандемията. Онлайн беше и публичното разискване на бюджета. Има ли отдалечаване на съвета от жителите и по какъв начин въздейства това на престижа на локалния парламент?

Не утвърждавам онлайн съвещанията както на съвета, по този начин и на комисиите. Като ръководител на комисия изпитвам дискомфорт от този способ на работа. Дали това уронва престижа на съвета – не мисля. Има го и противоположното – в случай че се случи всеобщо заразяване на съветници или жители, тогава ще се появят рецензии, за какво сме го позволили. Ние сме групов орган и решението да работим онлайн е на база болшинство.

Вашият персонален авторитет обаче страда от изявления по Ваш адрес, които се популяризират и в обществените мрежи. Разбрахме, че защитавате правата си и по правосъден път...

Подготвил съм опровержения на съвсем всички обвинявания, които са отправени към мен, фамилията и приятелите ми.

Каква е задачата на тези офанзиви против Вас и по какъв начин самият Вие си обяснявате появяването им?

Имам учредения да считам, че става въпрос за преразпределение на вота! Направихме резултат, заслужен за почитание и това „ избоде очите “.

В тази връзка, какво е сегашното и бъдещето на партия „ Свобода “ във Варна?

Парламентарните избори стоят на дневен ред за партия „ Свобода “ на национално ниво, само че не и пред Генадий Атанасов. Аз съм изцяло наясно със обстановката и персонално не съм в кондиция да върша избори сега. Затова варненската конструкция на партията, ще пропусне присъединяване си.

Бяхте подложен на инспекция от КПКОНПИ, по какъв начин приключи тя?

Проверката приключи и не установи съществуване на спор на ползи.

Ще изнеса подробна информация по съвсем всички нападателни тези против мен. През месец март ще направя конференция, на която ще поканя всички искащи, в това число и тези, които пишат против мен, и ще ги срещна с документите и обстоятелствата.

Как ще продължи работата Ви в Общински съвет – Варна отсега нататък на фона на проблемите, които основават съперниците?

Предстои гласоподаване на бюджета на град Варна за 2021 година. Бюджетът е сериозен, даже по-голям от миналогодишния. Надявам се, че ще помогне на жителите и на бизнеса в града. Основната му цел е локалният бизнес да не изпадне в колапс и ние ще създадем всичко допустимо.

За работата ми като общински консултант през миналата една година от мандата, съм заформил хрумвания и усещания.

Различно ли наподобява Варна, гледана от постройката на Общината?

Доста по-различно! Оттук се вижда съвкупността от проблемите, които елементарният жител, фокусиран върху себе си, не вижда. От прозореца на общината, се виждат - както проблемите на обществото, по този начин и потребностите на града.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР