Снимка: Novini.bgПредприели сме всички необходими стъпки, така че туристите, които

...
Снимка: Novini.bgПредприели сме всички необходими стъпки, така че туристите, които
Коментари Харесай

Министър Ангелкова с подробности за последствията от фалита на Томас Кук

Снимка: Novini.bg

Предприели сме всички нужни стъпки, тъй че туристите, които са резервирали места, да бъдат върнати назад. По данни на английското посолство в България има към 2500 туристи, които са пристигнали с фалиралата английска самолетна компания " Томас Кук ".

Това заяви на брифинг министърът на туризма Николина Ангелкова, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Информацията от държавното управление на Обединеното кралство е, че отговорностите ще бъдат покрити за туристите, добави тя.

Утре съм свикала среща с всички туроператори, с цел да можем да получим по-ясна информация от бизнеса какви биха били последствията от банкрута, сподели Ангелкова.

Всички 6000 хотела по света, с които оперира " Томас Кук ", ще получат своите заплащания, тъй че да бъдат покрити разноските на хотелиерите по тези туристи, съобщи министърът.

Следим обстановката непрестанно, тъй че оптимално да минимизираме вредите в България, добави Николина Ангелкова.

Със сигурност този банкрут ще докара до съществени затруденния за планирането на идващия летен туристически сезон у нас. Предстои извънредно сериозна работа, акцентира тя.

Ангелкова не удостовери появилата се информация, че в резултат на банкрута на " Томас Кук " има риск за банкрут на български туроператор, само че означи, че създалата се обстановка ще затрудни работата на всички български туроператори.

Министърът посочи, че до момента към 400 000 туристи са идвали у нас с английската самолетна компания, като " Томас Кук " е осигурявала от 30 до 50% от полетите, с които през лятото у нас идват английски туристи.

Компанията няма регистриран клон в България, уточни още Николина Ангелкова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР